Winnaars WWF-Frans Lanting

Photo Award 2017

Bekijk het videoverslag van de uitreiking:

Winnaar volwassenen: Koen Hoekemeijer

Bultrugmoeders hebben een heel nauwe band met hun jong. Koen Hoekemeijer, die naast de dieren snorkelde bij Tonga, kon het niet anders zien dan moederliefde. Het jong mag vrij spelen, maar de moeder houdt altijd een oogje in het zeil. Het schattige kalf lijkt klein ten opzichte van het volwassen dier, maar de pasgeborene is al 3 tot 4 meter en weegt zomaar 2000 kilo!

Als winnaar van de categorie volwassenen ontvangt Koen:

  • De WWF-Frans Lanting Photo Award
  • Een projectreis naar de Galapagoseilanden om het werk van WWF te fotograferen
  • Publicatie in WWF-Fotoboek
  • Een verblijf in Center Parcs

Van harte met je prijs én je prachtige foto, Koen!

Winnaars WWF-Frans Lanting Photo Award 2017

De winnaars van de categorieën Kids (6-12), Young Talent (12-18) en de Publieksprijs worden beloond met:

Photo Award passend bij de categorie

Publicatie in het WWF-Fotoboek

Meet & greet met Jasper Doest

Verblijf in Center Parcs

Winnaar Frans Lanting Photo Award 2017 kids

Kids: Mees van Eerd

Autoweg, eekhoorn weg, schrijft Mees van Eerd (11 jaar) bij zijn foto. Hij was boos. De dode eekhoorn lag in Amersfoort aan de kant van de weg in de felle avondzon en het autoverkeer raasde door. Hij was boos op de auto’s, er zijn er ook veel te veel. Toch wilde Mees het trieste verhaal zo goed mogelijk vertellen, en de gele auto drukte het volgens hem het best uit.

Van harte met je prijs én je verhalende foto, Mees!

Publieksprijs: Ian Kneepkens

Er zit één procent verschil tussen ons DNA en dat van chimpansees. Is die ene procent de rechtvaardiging voor het lot van deze dieren? Hele families worden afgeschoten als bush meat, baby’s worden als huisdier verkocht. Ian Kneepkens werkte als vrijwilliger in het Limbe Wildlife Centre in Kameroen en las het leed in de ogen van Carlos, een van tientallen chimpansees die er worden opgevangen.

Van harte met je prijs én je ontroerende foto, Ian!

Young Talent: Nicky van Opstal

“Wat een mooie vlinders,” is een reactie die Nicky van Opstal (14 jaar) vaak krijgt als ze mensen haar foto laat zien. Maar het zijn geen vlinders, het zijn mosselschelpen op het strand van Noordwijk aan Zee. De juiste instellingen waren bij het maken heel belangrijk, zegt de fotografe, anders zou een deel van de foto onscherp en daarmee de hele foto mislukt zijn geweest.

Van harte met je prijs én je mooie foto, Nicky!