Humberto Tan fotografeert in Oostvaardersplassen

De jury

De professionele jury bestaat uit Fans Lanting, Humberto Tan, Jasper Doest, Kim Feenstra, Marieke Wiegel en Christiaan van der Hoeven. Zij zullen zich gaan buigen over de inzendingen. Ze letten daarbij enerzijds op het resultaat (accent op fotografie en beeld) en anderzijds op het verhaal achter het beeld.

Frans Lanting

Natuurfotograaf Frans Lanting zet zich al jaren in als ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds. Frans richtte zich in het begin van zijn carriere vooral op het fotograferen van wilde dieren. Langzamerhand groeide bij hem het besef dat dieren en hun leefgebieden allemaal onderdeel zijn van een ingenieus systeem en dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Die boodschap in zijn werk sluit naadloos aan bij alles waar het Wereld Natuur Fonds voor staat.

Frans Lanting

Humberto Tan

Humberto Tan


Presentator en WWF-Ambassadeur Humberto Tan wil mensen bewust maken van de waarde van natuur, voor nu en in de toekomst. Dit brengt hij niet alleen over als televisiepersoonlijkheid, maar ook als fotograaf. Hij maakt regelmatig fotoreizen, ook in opdracht van het Wereld Natuur Fonds, waarbij hij met zijn scherpe kijk op de natuur prachtige foto’s maakt.

Jasper Doest

Als WWF-ambassadeur en lid van de International League of Conservation Photographers zet Jasper Doest zich als fotojournalist voor onder andere National Geographic Magazine in om de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur aan het licht te brengen.

Hij haalt het natuurschoon, waar ook ter wereld, dicht bij. Dicht bij hemzelf, dicht bij anderen.

Zijn stelling: 'Ik heb het gevoel dat ik veel heb te danken aan de natuur. Fotografie is voor mij een manier om iets terug te doen’.

Jasper Doest, Jurylid WNF-Frans Lanting Photo Award

Kim Feenstra

Kim Feenstra

Kim begon haar carrière als model in 2007, toen ze ‘Holland’s Next Top Model’ werd. Nu werkt ze over de hele wereld. In 2008 ontving zij de 'Nederlandse stijl Award'. Ze werkte voor de Italiaanse Vogue, Glamour, Harper's Bazaar, Harrods en L'Oreal en heeft geschoten voor de campagnes van Chiara d'Este en Supertrash.

Naast modellenwerk kennen jullie Kim natuurlijk van onder andere ‘Verliefd Op Ibiza’. Sinds Het Perfecte Plaatje in 2016, is Kim nu ook volop bezig met haar fotografie carrière. Zo is zij de vaste fotografe voor Wendy Magazine en schiet ze voor leuke projecten zoals Villa Massa.

Marieke Wiegel

Al meer dan 20 jaar is Marieke actief in het culturele veld als cultureel manager en curator bij prestigieuze organisaties zoals World Press Photo (Amsterdam), Magnum Photos (Parijs) en het Institut Néerlandais (Parijs). Momenteel werkt zij als Hoofd Presentaties bij het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Het Nederlands Fotomuseum is het nationale museum voor fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5,5 miljoen beelden. Naast de projecten op het gebied van haar specialisatie fotografie heeft Marieke ook veel tentoonstellingen en publicaties gemaakt op het gebied van de hedendaagse kunst en de toegepaste kunsten.

Marieke Wiegel, jurylid WNF-Frans Lanting Photo Award

Christiaan van der Hoef

Christiaan van der Hoeven

Christiaan van der Hoeven werkt voor WWF als natuurbeschermer en is specialist op het gebied van Wildlife Crime. Hij is een groot fotografieliefhebber en legt zijn ervaringen ‘in het veld’ vast op camera, zodat hij niet alleen over de urgentie van natuurbescherming kan vertellen, maar het ook kan laten zien. Tenslotte zegt beeld meer dan 1.000 woorden.