Mark Gevers

Maak jouw mooiste natuurfoto!

Win jij de Kids of Young Talent Photo Award?

Doe mee en stuur je foto in

1. Wat moet je doen?

Met alle ingezonden foto's laten we zien hoe mooi de natuur in Nederland en daarbuiten is! Tijdens je vakantie kom je misschien bijzondere dieren tegen. Maar ook in je eigen tuin, in het bos of in de stad kun je mooie natuurfoto's maken.

We hebben 2 categorie├źn speciaal voor jeugd: kids (6 t/m 11 jaar) en Young Talent (12 t/m 17 jaar).

Upload jouw mooiste natuurfoto

Cornee, winnaar publieksprijs

2. Wat kun je winnen?

Winnaars van de Kids en de Young Talent Photo Award winnen:

  • Een spannende tocht met de WNF-luchtvaartballon boven Nederland, waarbij jij supermooie foto's vanuit de lucht kunt maken.
  • Een paar nachten slapen in een Center Parcs vakantiepark met je familie.
  • Een ontmoeting met topfotograaf Jasper Doest waar je allemaal tips aan kan vragen.
  • En jouw foto komt in het WNF-Fotoboek.

3. Tips

  • Let op waar het licht vandaan komt - Als het licht van achter jou komt krijg je meer kleur in je foto. Kijk je tegen het licht in dan zie je goed de vorm van wat je op de foto wilt zetten.
  • Kijk om je heen tijdens het maken van een foto - Kijk niet alleen naar bijvoorbeeld het dier dat je op de foto wilt zetten, maar ook alles daar omheen. Ligt of staat er iets in de weg wat de hele foto minder mooi maakt?
  • Sta vroeg op - Zorg dat je een uur voordat de zon opkomt op de plek bent waar je foto's wilt maken. Het veranderde licht maakt jouw foto's extra bijzonder!
  • Neem de tijd - Denk na over wat je precies op de foto wilt zetten. Ook in dierentuinen kun je mooie foto's maken. Omdat je dan heel dichtbij kunt komen, heb je de tijd om goed over de foto na te denken.
Dennis Hilligers
Dennis Hilligers
Jury en winnaars van de WWF-Frans Lanting Photo Award 2017

4. Spelregels & de jury

Je kunt jouw foto's insturen tot 17 september 2018.

Daarna kiest de jury (met o.a. Humberto Tan en Kim Feenstra) per categorie 10 genomineerden.

En dan kan het stemmen beginnen voor de Publieksprijs! Als je foto genomineerd is, krijg je bericht en plaatsen we je foto op deze site. Je kunt dan zoveel mogelijk mensen gaan vragen om op jouw foto te gaan stemmen en dan natuurlijk maar hopen dat je gaat winnen!

Alle winnaars worden eind 2018 door de jury bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam.