Bultrugmoeder met kalf

De opdracht

Wat wil de foto vertellen? Wat zie je? Een gedrag van een dier, een natuurverschijnsel, de invloed van mensen op natuur? Wij roepen je op onze Wereld Natuur in beeld te brengen!

Verhalende foto's

Frans Lanting staat als fotograaf bekend om zijn sterk conceptuele benadering van fotografie. De WWF-Frans Lanting Photo Award doet hier eer aan. Hoe mooi is het om met één enkel beeld een heel verhaal te vertellen dat urgentie oproept.

De opdracht voor alle categorieën van de WWF-Frans Lanting Photo Award luidt: Foto’s die een urgent verhaal vertellen verdienen aandacht. Wat wil de foto vertellen? Wat zie je? Een gedrag van een dier, een natuurverschijnsel, de invloed van mensen op natuur? Laat de foto een onuitwisbare indruk achter? Wij roepen je op onze Wereld Natuur in beeld te brengen, door haar pracht te tonen of juist te laten zien wat de mens steeds verder in gevaar brengt. Maar vertel daarnaast ook jouw verhaal in krachtige woorden. Doe mee, be one with nature!

Tips voor het maken van je foto.

Autoweg, eekhoorn weg, schrijft Mees van Eerd (11 jaar) bij zijn foto.

Autoweg, eekhoorn weg, schrijft Mees van Eerd (11 jaar) bij zijn foto.

Be one with nature

Bij WWF kijken we anders naar natuur. Voor ons staat de natuur niet tegenover de mens, maar is de mens er onlosmakelijk deel van. We houden van die allesomvattende natuur. Van planten, dieren en mensen in hun grootst mogelijke diversiteit. Wij zijn natuur! Biodiversiteit en het voortbestaan van de aarde zijn voor ons een groot goed. Daarom doen we er alles om aan dat te beschermen en te herstellen. Be one with nature!

Wereldnatuur

Je hoeft er niet ver voor op reis. Wereldnatuur is juist ook in Nederland te vinden. Het belang van onze Nederlandse natuur strekt zich uit tot ver buiten onze grenzen en Nederland heeft prachtige, unieke natuur die het waard is om op de foto te zetten. In je achtertuin, op je balkon, in het bos, in de stad, kijk goed om je heen en leg het vast!

close-up van de ogen van een juffertje

plaats afbeelding